پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیة الله کعبی

الموقع الإعلامي لمکتب آیة الله الشیخ عباس الکعبي

پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیة الله کعبی

الموقع الإعلامي لمکتب آیة الله الشیخ عباس الکعبي

پایگاه اطلاع رسانی  دفتر آیة الله کعبی

آیة الله کعبی فقیه و حقوق دان برجسته کشور و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نماینده مردم شریف استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری است. این پایگاه به اصرار و درخواست دوستداران ایشان در اردیبهشت ماه 1394 تاسیس گردید. أغلب مطالب این پایگاه تولیدی هستند و به ندرت و در مورد مطالب خاص از اخبار دیگر خبرگزاری ها با توجه به اهمیت مطلب استفاده می گردد. این پایگاه توسط دفتر آیة الله شیخ عباس کعبی در اهواز اداره می گردد.
______________________________
کانال تلگرام: https://t.me/alkaebi
صفحه اینستگرام: akaabi_ir

بایگانی
آخرین مطالب
محبوب ترین مطالب

۹ مطلب در خرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

 

 

حوزة الامام الحسين عليه السلام العلمية في الاهواز تحت اشراف سماحة الشيخ الكعبي تستقبل الشباب الواجدين للشرائط في العام الدراسي الجديد

حوزه علمیه امام حسین علیه السلام اهواز تحت اشراف آیت الله کعبی از بین برادران واجد شرایط جهت تحصیل در سال جاری این حوزه علمیه ثبتنام به عمل می آورد.

 

▫️انقلاب اسلامی، مناسباتِ قدرت و امنیت و مناسباتِ مربوط به روابط بین الملل و حتی مناسبات اقتصادی را دگرگون کرد چرا که مولفه هایی تعریف کرد. ▫️انقلاب اسلامی میثاق تمدنی عهد جدید انسان معاصر، بر پایه توحید و عدالت و معنویت و رشد انسان و آغاز پایان بحرانهای بشری است. ▫️ساختارهای انقلاب اسلامی بر پایه مردم سالاری بر شاکله جمهوری اسلامی طراحی شد.

▫️محتوای انقلاب اسلامی حاکمیت دین بر پایه ایمان و عمل صالح و تحقق امنیت فراگیر است و نیروی مدیر انقلاب اسلامی برخواسته از فکر انقلاب اسلامی نیروی مومن و جهادی و با نگاه تمدنی و با نشاط و تحول گرا است.

▫️یکی از جاهایی که انقلاب اسلامی میخواهد تحول ایجاد کند مقوله امنیت است. امنیت در مکاتب معاصر قدرت محور است ؛مکتب اراده دولت و قدرت اما امنیت در گفتمان انقلاب اسلامی و اندیشه اسلام ناب و مکتب اهل بیت مردم پایه و انقلاب محور است؛ یعنی امنیت باید مستند شود به مردم و محویریت ولایت و نظریه قدرت از مردم بر می خیزد و توسط ولایت سامان پیدا می کند و مولفه های قدرت مردی، در رأسش ایمان است و دوم مشارکت مردمی است و سوم که حائز اهمیت است قیام لله است.

▫️بستر و فضا و نقطه پایه ای امنیت فراگیر خود ایمان و عدالت است  الَّذِينَ آمَنُوا وَ لَمْ يَلْبِسُوا إِيمانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولئِكَ لَهُمُ الْأَمْنُ...

▫️الحاد، گمراهی، دوری از خدا، فساد، تغییر در مناسبات اخلاقی اجتماعی و تغییر در الگوهای مناسب اجتماع بر این پایه، همه ضد امنیت است. ▫به میزانی که ایمان مولد بتوانیم ایجاد کنیم سطح امنیت جامعه را بالا می توانیم ببریم. ایمان مولد ایمانی است که بر پایه اعتقاد به خدا انسان را به صحنه های اجتماعی و سیاسی می کشد آن موقع نگاهمان به سپهر سیاست بر پایه ایمان مولد نگاه معنوی است

 

زایش فکری و زایش معنوی و زایش ارزشی در سایه ایمان ایجاد می شود و این اصطلاح ایمان مولد اصطلاح رهبری است. شهید مطهری می فرماید توحید اجتماعی.

برگ برنده انقلاب اسلامی تحول در مناسبات انسان و حکومت بر پایه ایمان است.

سلاح مقابله با انقلاب اسلامی همین فروپاشی ایمانی و معنوی است که دشمن دنبال آن است.‌ فروپاشی فرهنگی، تهدید امنیتی و جهاد فرهنگی یک حرکت امنیتی است.

 در دو دهه اخیر طراحی پایه ای دشمن جنگ نرم است و ما در مقابله با آن باید قدرت نرم تولید کنیم که در این میدان رسانه، خط اول جبهه است و رسانه صرفا خبر نیست. 

به رسانه می توان یک نگاه واسطه ای داشت  که رسانه واسطه است بین جامعه و نخبگان و کارگزاران حکومت و در واقع از دستی می گیرد و از دستی دیگری با زبان رسانه ای می رساند

نگاه دوم این است که رسانه در چرخه تولید پیام و پالایش پیام و مدیریت پیام و توزیع پیام بر پایه حقیقت و فطرت و با رویکرد ایمان سازی و ترویج ارزشهای انسانی و اخلاقی و تقویت ایمان و عمل صالح نقش کلیدی در چرخه پیام ایفا می کند و پیامهای دین اگر به زبان رسانه ای هوشمندانه و هنر ماندانه ابلاغ شود و  سانده شود تحول بزرگی ایجاد می شود 

نگاه اول نگاه بنگاه داری است. رسانه بنگاه نیست. تولید کننده و منبر و مبلغ است.

رسانه مکتبی رسانه ای است که تبلیغ مکتب را با زبان هنر به دوش می گیرد و مطابق اقتضائات زمانه باید حرکت کند. لذا ابتکار عمل و فعال بودن نه منفعل بودن آینده نگری، جریان سازی، ساخت فکر  و ایجاد حرکت های اجتماعی می تواند رویکرد رسانه مکتبی باشد.

 

 

____________________________________________________________________

مکتب امام، ضد اشرافی گری و ضدتشریفات و مکتب ساده زیستی، مردم‎داری، مبارزه با فقر، فساد و تبعیض و خدمت به محرومین و مستضعفین با شاخصه عدالت گرایی است و هرگونه حرکت عدالت خواهی و مبارزه با فساد که در چارچوب ولایت فقیه و حفظ نظام اسلامی نباشد؛ انحراف از مکتب امام راحل است

___________________________________________________________________

 آیت الله کعبی : جریان‌های مخالف مکتب امام امروز در قالب غرب‌گرایی تلاش می‌کنند صرفا با حفظ ظاهری مکتب امام و بی‌‌توجهی به محتوای اندیشه امام، مکتب ایشان را تحریف کنند.

 آیت الله عباس کعبی، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری رسا، به شاخصه‏‌های مکتب امام خمینی(قدس سره الشریف) اشاره کرد و اظهار داشت: مکتب امام راحل، مکتب جامع و اصیل و منطبق با مقتضیات زمان برپایه اسلام ناب محمدی و آموزه‎های اهل بیت(علیهم السلام) و احیای امت اسلامی و تحقق پیشرفت، عدالت و حرکت به سمت تحقق تمدن اسلامی است.
 وی با اشاره به ویژگی‎های مکتب امام تأکید کرد: *مکتب امام، ضد اشرافی گری و ضدتشریفات و مکتب ساده زیستی، مردم‎داری، مبارزه با فقر، فساد و تبعیض و خدمت به محرومین و مستضعفین با شاخصه عدالت گرایی است و هرگونه حرکت عدالت خواهی و مبارزه با فساد که در چارچوب ولایت فقیه و حفظ نظام اسلامی نباشد؛ انحراف از مکتب امام راحل است.*

آیت الله کعبی، عدالت خواهی را توأم با حفظ نظام اسلامی عنوان کرد و افزود: مکتب امام در چارچوب حفظ نظام و در چارچوب تبعیت از آرمان‎های امام راحل و حرکت در مسیر ولایت، معنی و مفهوم می‎دهد و *امروز ضمانت اجرای عدالت گرایی و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض، ولایت فقیه و حفظ نظام اسلامی است.*
 وی مکتب امام راحل را در بعد اعتقادی برپایه توحید و حرکت انبیا(علی نبینا و آله و علیهم السلام) و بر پایه امامت الهی و تحقق قرب الهی خواند و گفت: مکتب امام راحل، مکتب معنویت، عدالت و مکتب حرکت و پویایی امت اسلامی، مکتب وحدت و همبستگی و مکتب اولویت بندی حرکت امت اسلامی برای آزادی فلسطین و قدس و زوال صهیونیست‎ها است.
 ایشان افزود: مکتب امام راحل بر پایه ولایت فقیه و نهضت عاشورا، مکتب احیای امت اسلامی و ایجاد پیوند عمیق بین امت و امامت و شکل‎گیری نظام سیاسی اسلامی بر پایه اقامه حکم الله، امر به معروف و نهی از منکر و مبارزه با فقر، فساد و تبعیض است که توسط یاران روشنگر خود و نظریه‎پردازان بزرگ اسلام همچون شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید باهنر و رهبر عزیز در سالیان متمادی نهضت تبیین شد و در ده سال حیات امام و در دوران پیروزی انقلاب در سبک مدیریتی امام اجرا شد؛ سی و یک سال است که رهبر معظم انقلاب، بیانگر مکتب امام راحل به شکل جامع هستند.
 وی به جایگاه مردم در مکتب امام اشاره کرد و گفت: مردم نقش درجه یک را در تحقق اسلام ناب دارند و یکی از جلوه‎های مکتب امام راحل، احیای ظرفیت‎های مردمی در همه ابعاد است؛ در اندیشه امام راحل بدون پشتیبانی مردم نمی‎توان کاری کرد و امروز تبیین مکتب امام راحل توسط رهبری عزیز و تلاش برای احیا و عملیاتی کردن مکتب امام راحل در همه عرصه‎ها باعث شده است که ایران اسلامی با اقتدار وعزت و کرامت به سمت قله‎های پیشرفت و معنویت و تحقق تمدن اسلامی گام بردارد؛ چنان که علی‌رغم همه توطئه‎ها و چالش‎ها آمریکا و صهیونیسم و دشمنان مکتب امام در این چهل و یک سال روبه ضعف و افول و نابودی هستند.
 آیت الله کعبی، خطر تحریف اندیشه امام را گوشزد کرد و گفت: جریان‎های مخالف مکتب امام یا جریان‎های فرسوده و جریان‎هایی که از مکتب امام فاصله گرفته‌‏اند، امروز در قالب غرب‌گرایی، مصلحت گرایی و در قالب عقب نشینی نسبت به آرمان‌های امام و شهدا و سازش با بیگانه تلاش می‎کنند صرفا با حفظ ظاهری مکتب امام و بی توجهی به محتوای مکتب امام، مکتب ایشان را تحریف کنند.
 وی افزود: البته امروز همه ابعاد و زوایای شخصیتی امام راحل با پویایی و حرکت و نورانیت در شخصیت جامع رهبر معظم انقلاب، آیت الله العظمی امام خامنه‎ای جلوه‌گر است و یاد، نام و خط امام و جریان مقاومت و شعارهای جاوید امام در تحقق استقلال، آزادی عدالت، پیشرفت، عزت، کرامت و حضور مردم در صحنه به شکل گیری نظام اسلامی در جمهوری اسلامی زنده است.
 عضو جامعه مدرسین تأکید کرد: امام راحل، ملت ایران را به عنوان ملت ولایی و انقلابی و صبار و به عنوان ملت الگو برای تحقق امت نمونه امت اسلامی حیات دوباره‎ای بخشید و خورشید تابناک اسلام در ایران اسلامی بر پایه مکتب امام راحل و در مقابله با استکبار جهانی شکل گرفت و همان گونه که امام فرمود «اسلام قادر است سنگرهای کلیدی جهان را فتح کند» شعار ما می‌‏توانیم در مکتب امام راحل امروز توسط ملت ایران با مقاومت، صلابت، صبر، پایداری و تبعیت از ولایت فقیه در حال پیشرفت و جلوداری است.

 

 

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم
 برادر مومن و مجاهدِ ولایی، آقای دکتر  محمد باقر قالیباف دامت توفیقاته رئیس محترم  منتخب مجلس شورای اسلامی سلام علیکم  حسن انتخاب جنابعالی به عنوان  رئیس  مجلس شورای اسلامی با رأی قاطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی را صمیمانه تبریک می گویم  و از خداوند متعال مسألت می نمایم که بیش از گذشته در پیشبرد آرمانهای امام راحل و شهداء و تحقق گفتمان انقلاب در گام دوم با هدایتهای رهبر حکیم انقلاب، موفق باشید. 
بی شک دو اولویت اقتصاد و فرهنگ در سر لوحه حرکت مجلس قوی و انقلابی خواهد بود که با مدیریت جهادی و انقلابی و عملیاتی نمودن پیام رهبری به مجلس یازدهم و توجه به سیاستهای کلی قانونگذاری قابل تحقق است. انتظار آن است که مجلس شورای اسلامی با رویکرد برادرانه و قانون مدارانه و اخلاقی و هم افزا با قوای دیگر و تقویت بعد نظارت بر روند اجرای قوانین و بهره مندی از نظامات تمدن ساز اسلامی در قلمروهای گوناگون و اجتهاد حکومتی با همکاری اساتید و فضلای حوزه های علمیه و شناسایی ظرفیت های بزرگ و منابع مادی ومعنوی و طبیعی و بسیج منابع انسانی کشور بر مدار اولویتها، با عقلانیت و معنویت و عدالتخواهی، مشکلات انباشته شده را چاره سازی کند و بتواند به جهش تولید و اشتغال و کارافرینی و حل مشکلات معیشتی و تقویت پول ملی و استحکام درونی نظام َشتاب بخشد وبا تقویت مقاومت و اتخاذ مواضع انقلابی و مبارزه با فساد و توجه به امنیت سرمایه گذاری  وصراحت و قاطعیت در برابر دشمنان و بدخواهان در عرصه سیاست داخلی و بین المللی و برخورداری از مشی ساده زیستی و پرهیز از حاشیه سازی، درمیان مردم امیدافرینی کند و بستر را برای شکل گیری دولت حزب اللهی و جوان فراهم سازد.  بمنه و کرمه
 انه سمیع مجیب ۸/ ۳/ ۱۳۹۹ ه. ش.
 الاقل_ عباس کعبی

 

 

 

آیت الله کعبی در یک گفت و گوی تصویری: 

ابر چالشِ مشکلات حاد خوزستان، ابرچالشِ مدیریتی است که باعث شده است غیزانیه و غیزانیه ها در رنج بیافتند

بسم الله الرحمن الرحیم

 مشکل نبود آب در بخش غیزانیه و دردمندی مردم ولایی و انقلابیِ بخش غیزانیه، دل هر انسان با انصاف و غیرتمندی را جریحه دار می کند و به درد می آورد. 
 مردمِ بخشی که در آنجا می بینند سیصد چاه نفت وجود دارد با صدها(تصحیح) بشکه تولید نفت در روز و همچنین جاده ترانزیتی که آنها را به استانهای فارس، بوشهر، هرمزگان، کهگلویه و بویر احمد و اصفهان وصل می کند و زمینهای مستعد برای کشاورزی و بسترهای رشد صنعتی بخشِ غیزانیه، باید به بخش توسعه یافته نمونه در بخش صنعتی و کشاورزی تبدیل شود و زیر ساخت های این امر فراهم شود که یکی از آنها حل مسئله آب آشامیدنی است که حق فطری است و این از حقوق عامه است که باید دنبال می شد. 
 متاسفانه باید بگوییم ابر چالشِ مشکلات حاد خوزستان، ابرچالشِ مدیریتی است که باعث شده است غیزانیه و غیزانیه ها در رنج بیافتند و از اینکه بعد از اتفاقات پیش آمده آقای رییس جمهور به مسئله ورود پیدا می کنند و قول می دهند ظرف دو هفته مشکل آب تامین بشود خدا را سپاس می گذاریم منتهی به شکلِ ریشه ای بسترهای لازم برای توسعه همه جانبه استان خوزستان و رفع فقر و محرومیت باید فراهم شود.
 نگاه فرصت محور و استفاده از همه ظرفیتهای استان خوزستان و تبدیل مسائل امنیتی به مسائل اجتماعی و حل مسائل اجتماعی به شکل معقول، راه چاره است. اینکه ما مسائل اجتماعی را در اثر بی تدبیری یا بی توجهی یا سهل انگاری زمینه نشان بدیم و کار نکنیم، تا تبدیل شوند به مسائل امنیتی، واقعا این مشکل بغرنجی است که باید حل شود 
 و من به نظرم مسئولینی که کم کاری کردند، بی تدبیری کردند، مسئولینی که در واقع وظیفه شان را به موقع انجام ندادند باید نسبت به این مسئله پاسخگو باشند و نظام هم برای استیفای حقوق عامه مردم ورود جدی تری بکند در مورد این مسئله و مسائل مشابه تا ما شاهد اتفاقات دیگر در قسمتهای دیگر نباشیم. 
ما از گذشته مسائل غیزانیه را دنبال کردیم. غیزانیه در ۹۵ تبدیل به بخش شد و دوبار اعتبارات از نفت داده شد و پیمانکار مشخص شد و پیمانکار مشخص شده بود. متاسفانه نظارت بر پروژه خوب پیش نرفته و کار به اینجا انجامیده و در پروژه های مشابه هم باید دقت شود بر اسای وعده ای که به مردم داده می شود، مردم در عمل ببینند کار بایسته ای اتفاق افتاده

و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین


 

 
بيان آية الله الشيخ عباس الكعبي على أعتاب عيد الفطر السعيد عام ١٤٤١ ه.ق

بسم الله الرحمن الرحيم 

السلام عليك يا شهر الله الأكبر و عيد أوليائه

الى أهلنا الشرفاء و أحبتنا الاعزاء و الى المؤمنين الكرام، نحمد الله على جميع نعمه و آلائه و الثناء لله على توفيقنا في اغتنام فرصة شهر الله الاكبر لتهذيب النفس و شَرف الحضور على مائدة الرحمن و ضيافة الله و نصلي و نسلم على خير الأنام، المصطفى أبي القاسم محمد و على أهل بيته الطيبين الأطهار.

 و الان، حيث نودع هذا الشهر العظيم بخير ساعاته و أيامه، وداع خير أليف متشوقين اليه و لفضله المحرومين منه، مُقبلين علی عيدنا  السعيد الذي جعله الله يوم الجوائز و النوائل بالعفو و الرحمة و المغفرة و قبول الأعمال و الخير و البركة مفلحين مسرورين، فنقول لكم أيها الصائمون العائدون: ( عيدكم مبارك و ايامكم سعيدة و كل عام و أنتم بخير و سلامة و عافية في الدين و الدنيا.)

 نعم ان عيد الفطر السعيد هو رمز لعظمة الاسلام و مجده و كفيل باعادة بناء الامة و معلم حضارى في التوليف بين الامة و الامامة الالهية و ذخرا و شرفا و كرامة و قوة متزايدة لقائد البشرية على الاطلاق خاتم الانبياء محمد المصطفى صلى الله عليه و آله و اهل بيته الكرام. 

ايها الاحبة، يا اهل الايمان و الولاء و الوفاء، *نعلم جميعا، أن شهر رمضان الفضيل و عيد الفطر المبارك تزامن في هذا العام، بتفشي فيروس "كرونا" الذي عم جميع العالم من دون استثناء و ان امتنا الاسلامية و مجتمعنا المؤمن، سجل أروع المشاهد الثقافية و الحضارية في التواصل و التراحم و المواساة و التعاون و التكاتف و المحبة و الاخاء في القضاء على هذا المرض المعدي و كان في الطليعة الكوادر الطبية من مدراء و أطباء و ممرضين و كذلك علماء و أفاضل  و أبناء العشائر الشرفاء و المؤسسات الخيرية و طلاب الحوزة و الجامعة و حرس الثورة الاسلامية و شباب التعبئة الجهاديين رجالا و نساء حيث هرعوا لنجدة المصابين و المتضررين.*

 لابد لنا من تسجيل كلمة الشكر و التقدير لجميل صنيعكم و حسن معروفكم و مواساتكم 

*و نظرا لظروفنا الخاصة  نتيجة تفشي فيروس كرونا نلفت الانتباه الى النقاط التالية:* 

١_  اكدنا مرارا  يجب علينا جميعا،  الالتزام بالوصايا الطبية كما صرح بذلك جميع المراجع و العلماء و أعلام الأمة و يحرم علينا جميعا التفريط في ذلك حيث يؤدي الى الاضرار بسلامتنا و صحتنا و بسلامة الآخرين و قال رسول الله صلى الله عليه و آله:  (لا ضرر و لا ضرار في الاسلام.)

 ٢_ لابد من رعاية الفواصل الطبية و الاكتفاء في المعايدة بالهواتف و قنوات التواصل الاجتماعى أو الالتزام بالبروتكلات الطبية مثل استخدام الكمامات و القفازات و المعقمات و منع المصابين أو المرضى الذين في معرض الاصابة من الزيارات في أيام العيد.

 ٣_  *بما أن مناطقنا في خوزستان، لازالت  تعتبر مناطق حمراء من ناحية صحية فلا نقيم صلاة عيد الفطر في هذا العام مع انها مستحبة و يمكن اقامتها فرادى في البيوت و الاكتفاء بقراءة الادعية الواردة في هذا اليوم مثل التكبيرات بعد الصلوات اليومية في ليلة و يوم العيد.*

 ٤_ يجب اخراج زكاة الفطرة الواجبة في صبح يوم العيد لكل فرد ذكرا أو انثي صغيرا و كبيرا  بمقدار صاع من الطعام ألمتداول؛ يختلف حسب اختلاف البدان  و اختلاف عملة كل بلد. أما في ايران و خوزستان فمبلغه تسعة آلاف تومان لكل فرد و الاحوط عشرة آلاف تومان.  الافضل أن يدفع للفقراء و مساكين البلد و الاقربون أولى بالمعروف و يمكن توكيل الافراد أو الموسسات الخيرية مثل لجنة امداد الامام الخميني قدس سره الشريف في الاخذ و الصرف على المستحقين.

 ٥_ لا نفوت فرصة العيد في العفو و التسامح و الصلح و صلة الأرحام و لو باتصال هاتفي أو رسالة معايدة عن طريق شبكات التواصل و الحفاظ على الوحدة و الوئام و كفاف الشر و انهاء النزاعات و الخلافات التي لا جدوى منها و لازال مجتمعنا يعانى كثيرا جراء هذه المحن و المشاكل. نسأل الله الخلاص منها.

 ٦_ لنحاول المحافظة على مكتسبات و عطاء شهر رمضان المبارك من تحقيق العبودية لله و الصلاة أول الوقت و تلاوة القرآن و صلاة الليل  و الدعاء و الاحسان و المواسات و مراقبة النفس و التوبة و الاستغفار و أداء حقوق الناس و رد المظالم و العمل بالواجبات و ترك  الآثام و المعاصي.

٧_ لاننسي مساعدة المتضررين اثر تعطيل الاعمال و المشاغل من أصحاب الدخل المحدود بقدر الاستطاعة و تتاكد هذه المسئولية على المتمكنين الأثرياء. 

 ٨_ لابد من تنويع الأساليب  بابراز فرحة العيد و السرور فيه بكل قيمه الانسانية و الاخلاقية و الاجتماعية بما يتناسب مع الظروف الصحية.

٩_ لابد من استمرار الحركة العلمية في الحوزات و الجامعات و كذلك الندوات و المحاضرات الثقافية و الدينية و المجالس الحسينية كما كانت في شهر رمضان المبارك عن طريق الاينترنت و شبكات التواصل فان العطاء العلمي و النهوض الثقافي و الديني و زيارة المشاهد المشرفة و مجالس سيد الشهداء، لايمكن تعطيلها او الاستغناء عنها مهما كانت الظروف و ان تغيرت الأساليب بما يملي علينا الوضع الصحي و اولوية سلامة المؤمنين الأعزاء ابعد الله  عنهم الأسقام و وباء "كرونا" و كل سوء و مكروه

 ١٠_ ان عيد الفطر السعيد هو عيد لكل المسلمين في يوم واحد في كل البلدان الاسلامية و ان استمرت فرحة العيد في ايام و لذلك يجب الاحتراز عن الخلاف في تشخيص يوم العيد بين أبناء الأمة الواحدة و نبذ الفرقة و الخلاف و رسم آليات و حلول فقهية لذلك فان الخلاف في تشخيص يوم العيد لايجوز لانه يؤدي  الى الاخلال بنظام عيد المسلمين حتى لو كان أساس الخلاف هو تبني بعض المباني و الآراء الفقهية، فان ذلك يتنافى مع مذاق الشارع و حكمة العيد و أهدافه و مقاصده الذي أراده الله لنا بتجميع قوة الأمة في يوم العيد خلف قيادتها الالهية . ( الذي جعلته للمسلمين عيدا و لمحمد صلى الله عليه و آله ذخرا و شرفا و كرامة و مزيدا )  

 *و في الختام* نترحم على روح الامام الراحل قدس سره و ارواح شهداءنا الابرار خاصة الشهيد السعيد الرمز القائد اللواء الحاج قاسم سليماني و الشهيد البطل ابو مهدي المهندس و رفقاء دربهم رضوان الله عليهم و كذلك اموات المؤمنين، خاصة الذين فقدناهم اثر هذا الداء الخطير و نسال الله تعالى الشفاء العاجل لجميع المرضى و المصابين بكرونا و حسن العاقبة و ان يكشف هذه الغمة عن هذه الامة و ان يصلح كل فاسد من امور المسلمين و ان يغير سوء حالنا بحسن حاله و ان ينصر المقاومة الاسلامية و يطيل عمر قائدنا المفدى الامام الخامنه اي دام ظله الوارف  بتوجهات مولانا و امامنا و مقتدانا صاحب العصر و الزمان عجل الله تعالى فرجه و ان يجعلنا من خير أعوانه وانصاره و المستشهدين تحت رايته انه سميع مجيب.

 ٢٩/ رمضان المبارك/ ١٤٤١ ه ق
  الموافق ٣/ ٣/ ١٣٩٩ ه ش
   الاقل_ عباس الكعبي

 

 

 

 

راه رهایی فلسطین تداوم مکتب شهید سلیمانی است

 آیت الله کعبی گفت: راه چاره آزادی فلسطین تداوم مکتب شهید سلیمانی و توجه به رهبری امت اسلامی و الهام از فرهنگ عاشورا و برخی از حرکت‌های جهادی پیشگام فلسطینی است.

امروز یکی از مسائل مهم جهان اسلام و عرصه بین الملل، موضوع قدس شریف و فلسطین است؛ در همین زمینه خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، گفت‌وگویی تفصیلی با آیت الله عباس کعبی، عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری داشته است که متن آن تقدیم خوانندگان می ‎شود:


رسا ـ بحث مقاومت و مبارزه با اسرائیل در فقه مقاومت چه جایگاهی دارد؟

فلسطین و قدس سرزمین اسلامی است که در اثر طراحی استعمار انگلیس و برنامه آژانس یهود، اشغال و حاکمیت از فلسطینی ها گرفته شد و ملت جعلی رژیم صهیونیستی با هیأت حاکمه و حاکمیت رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین مستقر شد.

اتفاق عجیبی افتاده است که یک سرزمین و یک ملت و یک هیأت حاکمه و حاکمیت مستقر که ریشه دیرینه اسلامی داشته را استعمار از بین برد و به جای آن یک رژیم غصبی و جعلی را ایجاد کردند.

در واقع سرزمین، ملت، حکومت و حاکمیت همگی غصب شد مثل این که حمله به منزل کسی کنند و منزل اشغال شود و صاحبخانه را از منزل بیرون کنند، بعد در آن منزل با تمام لوازم مستقر شوند؛ صاحبخانه شکایت کند و غاصبان دستور مذاکره دهند و غاصب هم در منزل باقی بماند، وضعیت رژیم صهیونیستی به این شکل است.

غصب، جعل، دزدی، قتل و غارت و جنایت کار آنها است؛ طبق مبانی اسلامی تکلیف چنین رژیم غصبی و جعلی و خودخوانده که با طراحی استعمار برای غصب سرزمین اسلامی و تجاوز به مقدسات ایجاد شده، معلوم است.

بر پایه آیات قرآنی و روایات مربوط به جهاد و مقاومت و هم بر اساس حکم عقل و حتی فطرت انسانی علاوه بر اجماع مسلمانان در تمام ملل و مذاهب و دیدگاه‎ها و جریانات مذهبی و اسلامی، مبارزه برای بازپس گیری سرزمین فلسطین و قدس و استقرار ملت فلسطین واجب شرعی است؛ چه آنهایی که جزو رانده شدگان فلسطینی هستند و چه اینهایی که اکنون در این سرزمین غصبی زندگی می کنند، این حق را نسبت به این سرزمین غصب شده دارند.

فلسطین سرزمینی است که از امت اسلامی جدا شده که به آن «دارالاسلام منثلمه» گفته می‎شود؛ یعنی سرزمین اسلامی که تکه پاره شده و کفار آن را غصب کرده‎اند و تلاش برای باز پس گیری این سرزمین که در اثر برنامه استعمار غصب شده، ذیل عنوان جهاد دفاعی بر همه مسلمانان است و همگی مسؤول هستند که این سرزمین را باز پس گیرند.

اهل سنت تحت عنوان دشمنی که هجوم و تجاوز کرده و شیعه تحت عنوان «جهاد دفاعی» برای بازپس گیری فلسطین و قدس به عنوان سرزمین مقدس اسلامی جهاد کنند؛ سرزمینی که نامش در قرآن ذکر شده، معراج پیامبر(ص) و سرزمین پر خیر و برکت اسلامی است؛ بنابراین این واجب به تمام نسل‎ها و به همه اعصار منتقل می‎شود، تا تحقق پیدا کند.

رسا ـ آیا جهاد با اسرائیل در میان وهابیت نیز جایگاهی دارد؟

در مورد مسئله داعش و جهاد سلفی، در تقسیم بندی وهابیت به وهابیت درباری، وهابیت تبلیغی و وهابیت جهادی یا جهاد سلفی، داعشی ها خود را منصوب به جریان جهاد سلفی می دانند و بر اساس جریان جهاد سلفی آزادی فلسطین و قدس و پایان دادن به دولت غاصب اسرائیل واجب شرعی است، اما اسرائیلی ها و آمریکایی‎ها آنها را بازی دادند و راه آنها را عوض کردند و گفتند اول با شیعه بجنگید بعد با جریان غرب می توانید متحد شوید.

عملا اینها به مثابه مزدور آمریکا و اسرائیل در منطقه تبدیل شدند و برای تشکیل کمربند امنیتی ـ اعتقادی، برای رژیم صهیونیستی به عنوان یک جریان جهادی بدلی شروع به کار کردند وگرنه القائده و جریان جهاد سلفی نیز نابودی رژیم صهیونیستی را واجب شرعی می داند لذا اگر آنها به فقه شان مراجعه کنند چاره ای به جز تصمیم برای آزادی فلسطین و قدس نخواهند داشت.


رسا ـ بازپس گیری فلسطین و بیرون راندن رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی از منطقه چه الزاماتی دارد؟

طبعا تلاش برای باز پس گیری و جهاد دفاعی در مقابل رژیم صهیونیستی الزاماتی دارد که یکی از الزامات آن ایجاد قدرت بازدارنده برای مسلمانان است؛ مسلمانان باید قوی شده و امت اسلامی دوباره بازسازی شود تا دشمن دوباره هجوم نیاورد و جایی را اشغال نکند.

دوم، ارتش های اسلامی و نیروهای مسلح کشورهای اسلامی باید از چنان قدرتی برخوردار شوند که در یک رویارویی نظامی با اسرائیل بتوانند مقابله کنند و دشمن را از پای در آوردند؛ سوم، لازمه این کار اتحاد اسلامی و جهاد کشورهای اسلامی است.

چهارم، تشکیل قدرت دیپلماسی، قدرت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، رسانه‎ای، تبلیغی و هر کسی هر کار می تواند انجام دهد باید انجام دهد برای تضعیف و در نهایت محو و نابودی رژیم صهیونیستی؛ پیروزی انقلاب اسلامی گامی مقدس بود برای تشکیل این اقتدار ملی اسلامی و تضعیف رژیم صهیونیستی و آزادی فلسطین و قدس.

راهپیمایی روز قدس هم نوعی اعلام مقاومت و همبستگی ملی علیه اشغالگران صهیونیسم است و این راهپیمایی یک واجب و جهاد دفاعی است؛ امروز تشکیل محور مقاومت در لبنان، سوریه، عراق، یمن، بحرین و در مناطق مختلف از سرزمین های اسلامی با محوریت آزادی فلسطین و قدس صورت گرفته است؛ حتی پیشنهادی که رهبری معظم تحت عنوان رفراندوم آزاد در سرزمین‎های اشغالی ارائه دادند بر اساس قاعده الزام فقهی «اَلْزِموهُمْ بِما اَلْزَموا بِهِ أنْفُسَهُم» است، به این معنا که آنها به دموکراسی خود را پایبند نشان می دهند.

رژیم صهیونیستی، آمریکا و سازمان ملل معتقدند دموکراسی قاعده اصلی حکومت ها و حاکمیت هاست؛ پیشنهاد رهبری این است که بر اساس قاعده دموکراسی همه فلسطینان چه آنهایی که در سرزمین های اشغالی زندگی می کنند و چه آنهانی که رانده شده اند اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی های فلسطینی الاصل همگی حق رای دارند و مردم فلسطین هر تصمیمی را بگیرند همان تصمیم باید اجرا شود؛ امروز آمارهای مختلفی در مورد جمعیت فلسطین گفته می شود، اما اکثریت قریب به اتفاق فلسطینی ها امروز رأی به پایان اشغالگری خواهند داد و خواهان تشکیل دولت یکپارچه فلسطین از بحر تا نهر و آزادی قدس هستند.

دموکراسی هم در اینجا یک ابزار اقتدار سیاسی برای پایان اشغالگری است و همانطور که رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی در اثر مبارزات مردم آفریقای جنوبی از بین رفت و نلسون ماندلا و یارانش پیروز شدند، رفراندوم آزاد در سرزمین های اشغالی با حضور رانده شده های فلسطینی راه را برای پایان اشغالگری و نابودی رژیم صهیونیستی فراهم می‌کند. ظاهرا به قاعده سیاسی مقبول اسرائیل تنها راه باقیمانده برای پایان اشغالگری، مقاومت مسلحانه است لذا مقاومت مسلحانه یک حق مشروع فقهی و حقوقی و یک حق مشروع فطری و انسانی است؛ بنابراین لازم است ملت های اسلامی با اتحاد و عمل مقتدرانه به آیه شریفه واعدوا مستطعتم بالقوه عمل کنند.

تولید اقتدار اسلامی در مقابل دشمنان اسلام و رژیم صهیونیستی و پشتیبانان آنها از جمله آمریکا و بقیه، درباره این واجب شرعی و الهی بر اساس جهاد فی سبیل الله است و طبعا رژیم‎های مرتجع منطقه مانند عربستان سعودی، بحرین و امارات که دعوت به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می‌کنند از سوی امت اسلامی محکوم هستند و نباید امت اسلامی اجازه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را بدهند.

در مقابل خیانت قرن ترامپ نیز باید دولت ها و هم ملت ها بایستند؛ البته فلسطینیان با راهپیمایی خونین و توأم با شهادت خود به سمت سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ که در جمعه های به هم پیوسته ادامه پیدا کرد، جلوه ای از این مقاومت حق طلبانه و شهادت طلبانه را برای آزادی فلسطین نشان دادند.

همانطور که رهبری و سید حسن نصرالله بشارت دادند و اقتدار جبهه مقاومت نشان می دهند رژیم صهیونیستی ان شاءالله از هم فرو خواهد پاشید و دولت یکپارچه و کامل فلسطین شکل خواهد گرفت و قدس آزاد خواهد شد و مسلمانان در قدس نماز خواهند خواند و استراتژی آزادی فلسطین و قدس که از زمان پیروزی انقلاب اسلامی رقم خورده ان شاءالله در آینده ای نه چندان دور محقق خواهد شد.


رسا ـ برخی از غربزدگان داخلی گاها بحث دوگانه منافع ملی و مصلحت امت اسلام را مطرح می‎کنند؛ در این زمینه هم توضیح بفرمایید.

در واقع اقتدار بین المللی نظام مقدس جمهوری اسلامی باعث اقتدار ملی و امنیت ملی و پیشرفت ملی و توانمندی و قدرت بازدارنده در مقابل دشمنان خارجی خواهد بود؛ علاوه بر این مطلب، در عصر حاضر نظام جمهوری اسلامی پایه استقرار خود را تحقق حاکمیت دین قرار داد و این مهم در عصر حاضر بدون توجه و نزاع بین المللی و مسئله اصلی مسلمانان در قرن حاضر یعنی فلسطین و قدس معنا و مفهوم پیدا نخواهد کرد؛ بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران به عنوان یک شعار ملی عبارت«امروز ایران، فردا فلسطین» را فریاد زدند و چهل سال پای این شعار ایستادند.


رسا ـ راهکار شما جهت ساختارمندشدن فقه مقاومت در سیاست خارجی چیست؛ آیا حوزه علمیه این مسئله را به عنوان یک استراتژی ثابت و فعال در سیاست خارجی پیگیر است؟

حوزه تلاش های بسیاری کرده و بیش از بیست تحقیق بسیار خوب در حوزه مقاومت و سیاست خارجی در موسسه علمی پژوهشی امام خمینی(ره) انجام شده است، همچنین ما جلساتی نیز با وزارت خارجه برگزار کردیم؛ اما متاسفانه بنا به خط مشی گذاری دولت های گوناگون تا به حال اصول دیپلماتیک ما بر پایه مقاومت پیش نرفته است. یکی از مدل های دیپلماسی مقاومت و دیپلماسی مبارزه، مکتب انقلابی شهید حاج قاسم سلیمانی و نیروهای قدس است که رهبری نام آنها را رزمندگان بدون مرز گذاشته اند.


رسا ـ در پایان با تأکید بر طرح پیشنهادی رهبر معظم انقلاب بر حق رأی مردم فلسطین، در حال حاضر راهکار آزادی قدس و فلسطین را بفرمایید؟

راه چاره آزادی فلسطین و آزادی قدس تداوم مکتب شهید سلیمانی و توجه به رهبری امت اسلامی و باز تولید امت اسلامی و الهام از فرهنگ عاشورا و برخی از حرکت های جهادی پیشگام فلسطینی است مانند حرکت جهاد اسلامی که شهید فتحی شقاقی آن را پایه گذاری کرد؛ خود آنها معتقدند که شهید فتحی شقاقی بعد از خواندن مقتل سیدالشهدا در این مسیر قرار گرفت که راه آزادی فلسطین و قدس عمل به مکتب عاشوراست.

این جمله از امام موسی صدر است که به یاسر عرفات گفته بود: قدس ابا دارد که آزاد شود مگر به دست مؤمنان حسینی و ان شاءالله بر پایه ایمان حسینی و فرهنگ عاشورا و عمل به رهنمودهای امام عاشورایی حضرت آیت الله امام خامنه ای و اقتدار مقاومت اسلامی، فلسطین و قدس آزاد خواهد شد.