آیة الله کعبی / اصول کار برای تحقق أهداف متعالی
متن پیش رو گزیده سخنرانی آیة الله شیخ عباس کعبی با موضوع «أصول کار برای رسیدن به أهداف متعالی» می باشد. این سخنرانی در تاریخ 1391/10/12 در دیدار با جمعی از جوانان طلبه و دانشجو ایراد گردیده است. تصویر خبر آرشیوی است.
بسم الله الرحمن الرحیم
قانون الهی و تحقق عدالت در ساحت زندگی اجتماعی و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض و تأمین و بهبود اوضاع زندگی و نظم و امنیت و هدایت و نورانیت، هدف است اما اصول کار رسیدن به این هدف شامل مواردی است:
1 بهره مندی از منطق و استدلال و فن اقناع افکار عمومی بر پایه حقیقت و حکمت
2 ارتباط عاطفی با مردم و جذب آنان به بهترین شیوه ممکن «موعظة حسنة»
3 شنیدن درد و دلها و گفت و گوی دو طرفه به قصد ایجاد تفاهم و جلب اعتماد مخالفان حتی المقدور «جادلهم بالتي هي أحسن»
4 بهره مندی از اقتدار در برخورد به اندازه و به هنگام و بدون زیاده روی برای پاسداری از اهداف «فإن عاقبتم فعاقبوا بمثل ما عوقبتم به»
5 وظیفه محوری و تداوم انجام تکالیف بدون خستگی و با نشاط و امید زیرا خداوند به کارها برکت می دهد و از نتائج کار آگاه است «هو أعلم بمن ظل عن سبیله و هو أعلم بالمهتدین»
یعنی توجه به کیفیت؛ شاید ما ندانیم چند در صد اهداف تأمین شده اند اما باید کارها را پیش ببریم و متوقف نشویم.
6 بالا بردن آستانه تحمل و سختی کار و تلاش برای عبور صبورانه از موانع
(وَلَئِن صَبَرْتُمْ لَهُوَ خَيْرٌ لِّلصَّابِرينَ )
7 تقویت عزم و اراده از طریق تقویت ارتباط با خدا، دعا، توسل، نماز و استعانت از خداوند تبارک و تعالی
(وَاصْبِرْ وَمَا صَبْرُكَ إِلَّا بِاللَّهِ وَلَا تَحْزَنْ عَلَيْهِمْ وَلَا تَكُ فِي ضَيْقٍ مِمَّا يَمْكُرُونَ )
8ریزش ها و فرسایش ها و افراد خسته و از راه به در رفته و گمراه که مسیر خدا رام کرده اند و هرگز هدایت نمی شوند باعث یأس و نا امیدی و افسردگی نشوند.
(وَاصْبِرْ وَمَا صَبْرُكَ إِلَّا بِاللَّهِ ۚ وَلَا تَحْزَنْ عَلَيْهِمْ)
9 از نقشه ها و مکر و فریب ها و شیطنت ها ی دشمنان و بدخواهان و حسودان و رقبا هرگز احساس دلتنگی نکن و عجله نکن که خداوند با ما است. ( و لا تک في ضیق مما یمکرون)
10 همواره بر پایه رعایت فقه و شرع مقدس و خطوط قرمز دینی حرکت را پیش ببریم و مبادا از وسائل نامشروع برای تحقق اهداف مشروع بهره ببریم. ( إِنَّ اللَّهَ مَعَ الَّذينَ اتَّقَوْا وَ الَّذينَ هُمْ مُحْسِنُون)
11 یکی از روشهای جذب و دعوت به خدا إحسان و خدمت صادقانه و کارگشایی برای محتاجان است. ( إِنَّ اللَّهَ مَعَ الَّذينَ اتَّقَوْا وَ الَّذينَ هُمْ مُحْسِنُون)
12 همواره با بازخوانی اهداف و روشهای پیش گفته لطف و عنایت الهی را با خود همراه سازیم و عزم خود را دوبارهذبازسازی کنیم.( إِنَّ اللَّهَ مَعَ الَّذينَ اتَّقَوْا وَ الَّذينَ هُمْ مُحْسِنُون)
- ۹۵/۰۵/۱۲