پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیة الله کعبی

الموقع الإعلامي لمکتب آیة الله الشیخ عباس الکعبي

پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیة الله کعبی

الموقع الإعلامي لمکتب آیة الله الشیخ عباس الکعبي

پایگاه اطلاع رسانی  دفتر آیة الله کعبی

آیة الله کعبی فقیه و حقوق دان برجسته کشور و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نماینده مردم شریف استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری است. این پایگاه به اصرار و درخواست دوستداران ایشان در اردیبهشت ماه 1394 تاسیس گردید. أغلب مطالب این پایگاه تولیدی هستند و به ندرت و در مورد مطالب خاص از اخبار دیگر خبرگزاری ها با توجه به اهمیت مطلب استفاده می گردد. این پایگاه توسط دفتر آیة الله شیخ عباس کعبی در اهواز اداره می گردد.
______________________________
کانال تلگرام: https://t.me/alkaebi
صفحه اینستگرام: akaabi_ir

بایگانی
آخرین مطالب
محبوب ترین مطالب

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیة الله کعبی؛ صبح امروز همایش خواهران فرماندهذبسیج نواحی استان خوزستان در محل مجتمع فرهنگی تفریحی فجر در اهواز برگزار گردید. آیت الله کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری با حضور در جمع خواهران فرماندهذبسیج سخنرانی کردند.

گزیده سخنرانی ایشان به این شرح است.



بسم الله الرحمن الرحیم 

نکته اول که در جمع این خواهران گرامی می توانیم بگوییم این است که؛ 

جهاد فرماندهان پایگاه بسیج خواهران، جهاد مضاعفی است و عنوان "فرمانده پایگاه بسیج" برای خواهران، الهام بخش بسیاری از باور ها و ارزشهای متعالی است.


 باورها و ارزشهایی که در دوران انقلاب اسلامی در میان زنان انقلابی با تبیین و حرکت امام رحمة الله علیه در ایران اسلامی شروع شد.

چنین مدل و چنین سابقه ای در ایران به عنوان حرکتی طوفنده، تلاش سیاسی و اجتماعی و خدمت به دین و ملت با الهام از نهضت زینبی و حرکت زینبی ایجاد شد.

چنین صورت خاصی در اسلام سابقه نداشته است و حرکت زنان حزب الهی در سراسر جهان الهام بخش بخش شد.

بنده برای اینکه وارد بحث شوم و در غالب « سلوک فرماندهان پایگاههای بسیج» وارد شویم ابتدا  به یک سوال فقهی پاسخ می دهم. 

در مورد حضور زنان با عنوان فرمانده بسیج در پایگاهها باید به سوالی فقهی پاسخ گفت.

سوال این است که؛

 در فرهنگ عمومی هم شرایط جهاد و مجاهد را شنیده اید و اینکه جهاد از زنان برداشته شده است و گفته می شود زن لازم نیست به میدان جنگ و نبرد برود.

بنا بر این حضور زنان در پایگاههای بسیج آن هم در سطح فرمانده و راه اندازی پایگاه بسیج چه مجوز شرعی دارد؟

و اینکه بسیج کار مردانه است و کار مردان است نه کار زنان و بعضی تمسک می کنند به این روایت که «جهاد المرأة حسن التبعل»


پاسخ فقهی و شرعی این سوال این است که؛ 


جهاد از واژه جهد (با ضمه)  و جهد (با فتحه)  گرفته شده است.

 جهد (با فتحه) یعنی زحمت کشیدن و مشقت و به زبان عرفی امروز یعنی عرق ریختن  و تلاش خستگی نا پذیر.


 و جهد (با ضمه) یعنی به کار بردن همه ظرفیت و توانمدی عقلی، ذهنی، روحی و روانی جهت حاکمیت الهی و گسترش حاکمیت الهی. 

این از لحاظ لغوی و اما از لحاظ اصطلاحی جهاد یعنی آمادگی حضور در میدانهایی که باعث می شود جان، مال، آبرو و خود انسان در خطر قرار بگیرد و حاضر شود همه چیزها را فدا کند برا اعلاء کلمة الله.

جهاد در آیات قرآن کریم و روایت اعم از جهاد نظامی است. جهاد علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اخلاقی همه هست و در کنارشان جهاد نظامی قرار می گیرد.

در فقه جهاد نظامی مورد بحث است.  و در مورد جهادهای جز جهاد نظامی طبعا زن و مرد مشترکند و بحث فقهی  بر سر جهاد نظامی است. 


اینکه زن اسلحه بر دوش بگیرد، پایگاه بسیج داشته باشد و احیانا در میدان رزم حاضر شود آیا این جهاد نظامی از زنان بر داشته شده است یا خیر بحث این است.


در فقه جهاد را دو دسته تقسیم می کنند جهاد ابتدایی و جهاد دفاعی .

جهاد ابتدایی یا به عبارت دیگر جهاد  هجومی، یکی از واجبات مسلم در اسلام است به این عنوان که دعوت کفار و مشرکین به خدا واجب شرعی است است.

همانگونه که پیامبر اکرم مشرکین مکه رای به خدا دعوت کرد و بعد با آنها مقابله کردند و جنگهایی از جمله جنگ بدر صورت گرفت.

پس یکی از واجبات اسلامی تبلیغ دین و دعوت به خدا است در سطح دعوت کفار برای مسلمان شدن .

اگر بعد از دعوت به خدا، کافر مقاومت کرد و ایستادگی کند و  مقابل جبهه اسلام بایستد، مقابله با او لازم است.

 بنا بر این در مقابل  کافر و منکر حاکمیت خدا جهادی وجود دارد به نام "جهاد ابتدایی" که دولت اسلامی در صورت فراهم بودن شرایط می تواند آغازگر جنگ باشد. برای مسلمان شدن کفار، جنگی که مسلمانها آغاز می کنند و هدف آن دعوت به اسلام باشد جهاد ابتدایی است مثل غزوه تبوک. 

یا مثل نامه هایی که پیامبر اکرم به پادشاه ایران باستان خسرو پرویز و قیصر روم نوشت.

طبعا جهاد ابتدایی شرایطی دارد .

یک؛ دولت باید اسلامی باشد. به عنوان مثال؛ پیامبر اکرم در مکه می فرمود «لکم دینکم و لي دین»  و جهاد ابتدایی پیامبر اکرم، پس از تشکیل دولت در مدینه شروع شد. 

ثانیا: وجود رهبر اسلامی مثل وجود شخص پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در زمان صدر اسلام.

 

شرط سوم: تبلیغ فرهنگی قبلش باید باشد و دعوت فرهنگی صورت پذیرد.

شرط چهارم:

 در جهاد ابتدایی مصالح اسلام در نظر گرفته شود. 

 اگر این شرایط فراهم شد آن موقع برای دعوت به اسلام لازم است مسلمانان جهاد کنند. 

در مقدمه قانون اساسی نیز  گفته شده است که  نیروی مسلح تنها وظیفه دفاع ندارند بلکه وظیفه آنها جهاد در راه خدا است. و دانستیم که جهاد عنوانی اعم از جهاد ابتدایی و دفاعی است.


فقها می گویند شرط این نوع جهاد وجود امام معصوم است و این نوع جهاد فقط با وجود امام زمان اتفاق می افتد. اما قبل از امام زمان این جهاد ابتدایی حتی تحت لوای پرچم ولی فقیه هم جایز نیست این را امام قدس سره الشریف در تحریر الوسیله می گویند.

فقها در شرایط جهاد ابتدایی می گویند این نوع جهاد از زنان برداشته شده است هرچند اگر شرکت کنند کارشان ارزشمند است اما از زنان خواسته نشده است. 

البته ما معتقدیم که از ادله فقهی استفاده می شود که این جهاد را تحت لوای  پرچم ولی فقیه نیز می توان انجام داد و در این زمینه تحقیقی فقهی از بنده هست و از فقهای معاصر هم هست و رهبر معظم انقلاب و مرحوم آیة الله العظمی خویی و از جمله آیت الله محمد قمی و آیت الله سید محمد کاظم حائری از شاگردان شهید صدر نیز  می گویند جهاد ابتدایی تحت لوای حکومت ولی فقیه با مهیا بودن شرایط آن جائز است.

امام خمینی نیز قبل از انقلاب اسلامی می فرمودند این ویژگی زمان حضور امام است اما در کتاب بیع خود فرمودند  این مسئله جای بحث دارد.

همچنین امام خمینی قدس سره الشریف در نامه شان به گرباچوف که دعوتشان کردند به اسلام این  نامه استدلالی نشان می دهد که  در آن زمان معتقد بودند که جهاد ابتدایی هم در زمان ولی فقیه می توان داشت .

بنا براین جهاد ابتدایی جهاد هجومی دعوت به خدا با وجود شرایط است که البته از جمله شرایط مهم آن، داشتن قدرت نظامی متناسب است که یک شرط عقلی است.

بنا براین حتی در صورت وجوب جهاد ابتدایی، در حال حاضر هر جای جهان بخواهیم جهاد کنیم این جهاد ابتدایی نیست چون ما در سطح جهان در حال جهاد دفاعی هستیم.

جهاد دفاعی یعنی در خطر قرار دادن همه امکانات خود برای دفاع از اسلام، مسلمین، نظام اسلامی و امت اسلامی.

 

اگر اسلام و مسلمانان و سرزمین اسلامی از طرف کفار در خطر قرار بگیرند در آن صورت دفاع واجب است.

پس هجوم ما برای آزادی فلسطین جهادی دفاعی است چون اسراییل آن را اشغال کرده است و ما برای آزادسازی هجوم می بریم.


یا به عنوان مثال حتی اگر صدام آغازگر جنگ نمی شد و ما می توانستیم صدام را  پایین بکشیم و عراق را از لوث بعث پاک کنیم این جهاد دفاعی بود .

همچنین در زمان شاه، که شاه ژاندارم آمریکا در منطقه  بود و واسطه غارت اقتصادی و فرهنگی ایران بود مبارزه باشاه از مصادیق جهاد دفاعی بود.


زمان قاجار بخشی از ایران اسلامی اشغال شده بود آن هم سرزمینی به وسعت  یک ملیون و حدود چهارصد هزار کیلومتر از ایران جدا شده بود. فتوای جهاد فقها در آن زمان دفاع از سرزمین اسلامی بود.

همچنین فتوای جهاد کفایی آیة الله سیستانی در عراق در مقابل داعش، و همچنین دفاع در سوریه، همه اینها مصداق جهاد دفاعی است و دفاع از اسلام و سرزمینهای اسلامی است.


جالب توجه اینکه؛ در مورد جهاد دفاعی به اتفاق فقها از آغاز عصر غیبت تا امروز،  هر کسی می تواند از اسلام دفاع کند با هر وسیله ممکن دفاع واجب است واین موضوع شامل  دفاع نظامی نیز می شود.


پس منظور از استثناء زن از جهاد در مورد جهاد ابتدایی است.

بنابر این در جهاد دفاعی، زن می تواند اسلحه بردارد و آموزش نظامی ببیند، همانطور که در دو مقطع انقلاب و دفاع مقدس زنان در صحنه بودند و غیر از جهاد زینبی و پرستاری عده ای از زنان، اسلحه گرفتند و به قلب دشمن زدند و بر خی از آنها اسیر شدند.

مقطع سوم نیز که بسیار مهم است مقطع مربوط به زمان ما است که زنها جهاد دفاعی از سنخ نظامی، آمادگی نظامی،  آموزش اسلحه، آمادگی برای حضور در میدانهای جنگ و نبرد دارند.



استعمار فرانو استعمار تسخیر عقل و قلب و سربازگیری از میان جبهه مقابل است.

دشمن تلاش می کند عقلها و قلبهای مردم مسلمان را درگیر کند و این استعمار از راه رخنه فرهنگی،

نفوذ فرهنگی و نفوذ اقتصادی و و متلاشی کردن بنیاد خانواده اتفاق می افتد و در هر سه زمینه زنان ما خط مقدم جهاد دفاعی هستند.




 ما امروز در معرض تروریسم کور تکفیری هستیم. و در این زمینه هم موارد زیادی هست که باید زنان کشور عزیزمان  آموزش دیده  باشند که خللی ایجاد نشود.

امام کاری کرد که زنها در صحنه حاضر شوند و البته  از میان زنان، زنانی که اعلام آمادگی می کنند و وارد صحنه می شوند زنان بسیار استثنائی و فوق العاده ای هستند چون این  زنان عموما مشکلات مضاعفی دارند پس جهادشان هم مضاعف می شود.

 

استعمار سه دسته است.

 قدیم، نو و فرانو.

استعمار قدیم پروژه  اشغال را در پیش گرفته بود.

استعمار نو نقشه گماشتن افراد در منطقه مثل رژیم شاه در منطقه را پیش می برد.

و اما استعمار فرانو استعمار تسخیر عقل و قلب و سربازگیری از میان جبهه مقابل است.

دشمن تلاش می کند عقلها و قلبهای مردم مسلمان را درگیر کند و این استعمار از راه رخنه فرهنگی،

نفوذ فرهنگی و نفوذ اقتصادی و متلاشی کردن بنیاد خانواده اتفاق می افتد و در هر سه زمینه زنان ما خط مقدم جهاد دفاعی هستند.

زن آخرین سنگری است که برای استحاله انقلاب اسلامی می شود آن را فتح کرد.






نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی