به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیة الله کعبی؛ صبح دیروز همایش پژوهش به مناسبت هفته پژوهش در محل تالار ارشاد شهرستان حمیدیه، برگزار گردید.
امام جمعه محترم، فرماندار معزز، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان و همچنین دانشجویان و اساتید دانشگاه و نخبگان شهرستان در این همایش حضور داشتند.
آیة الله کعبی با حضور در این همایش سخنرانی کردند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت:
نکاتی به مناسبت هفته پژوهش عرض می کنم.
پژوهش به زبان مرسوم ما همان تحقیق است و تحقیق معرفی حق، حرکت به سمت حق، شناخت حق و تعمیق حرکت به سمت حق و نشاندن حق در جای خود است.
تحقیق و پژوهش متفاوت است در علوم طبیعی و انسانی
منبع و داده تحقیق در علوم طبیعی و تجربی امور محسوس است و محققین باید خاک بخورند تا چیزی عائد شود و تولید علم کنند آنجا بر اساس علوم تجربی است و این همه پیشرفت علمی در سایه تولید علم و نوآوری و تحقیق به دست آمده اما محور تحقیق در علوم انسانی شناخت انسان است و انسان، موجود پیچیده ای است که بعد روحانیش وسیع تر از دیگر ابعاد است.
تحقیق در حوزه علوم انسانی، اسلامی، بر محور حق است. و در این عرصه برای عرضه کردن علوم وحیانی به زبان زنده و روز تلاش می شود
پژوهش ویژگی هایی دارد:
یک: تولید دانش
دو: فراوری دانش کهن یعنی دانش کهن را با ابزارهای روز بیان کردن
سه: کشف راههای نو برای استفاده از فن آوری و علوم
چهار: درک زمان و جامعه و تلاش برای حل مشکلات جامعه بر پایه دانش.
آیت الله کعبی افزود:
دانشگاهها صرفا محل گرفتن مدرک نیست که تعداد اصحاب مدرک اضافه شود بلکه دانشگاه ها محل تولید دانش و پایه پیشرفت و تمدن جوامع امروزی است.
در نظام اسلامی، حرکت پیشرفت علمی حرکت تصاعدی است و دانشمندان ایرانی دانشمندان جوانی هستند و این قابل توجه است یعنی پیشرفت علمی در ایران جوان است.
در این جمع نام می برم از پرفسور چلداوی که جوانی است از مناطق ما و استاد تمام دانشگاه امیر کبیر است و آزاده است و بعد از جنگ وارد دانشگاه شد و استاد رشته الکترونیک است و مثل اینها زیاد. هستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت:
دستمایه اصلی به دست آوردن دانش توکل به خدا، همت و صبر و نظم و دقت است.
دانشگاههای ما در چند سطح باید درس بخوانند
سطح اول: برای بازار کار که باید پیوند بخورد علم با صنعت و بازار و بخش اقتصاد و اگر نه با معضل فارغ التحصیلان بی کار رو به رو می شویم که رو به رو هستیم. کار آفرینی باید در دستور کار دانشگاهها باشد.
به مسئولین شهر توصیه می کنیم پای چند نهاد را به شهر باز کنند؛ اتاق بازرگانی، پارکهای علم و فن آوری، سه جهاد دانشگاهی، چهار سازمان صنایع، پنج: کانون های حرفه ای مثل کانون وکلا، دفترداران ثبت املاک و اسناد و دفاتر و نحوه ثبت شرکت.
دانشجویان ما باید یاد بگیرند شرکت و نهاد مدنی تاسیس کنند. اداره کل تعاون و امثال اینها شرکت های مادر تخصصی و هلدینگ در بخش کشاورزی تاسیس بشود آن موقع امید پیدا می شود و از لحاظ کار و تلاش و فعالیت تحولاتی پیش می آید.
زیر ساختهای لازم برای پژوهش باید فراهم شود.
در همین زمینه هم کاوش و پژوهش کنیم که چگونه اقتصاد راه بیافتد. اقتصاد دانش بنیان مهارت تحقیق و مهارت برنامه می خواهد.
مدیریت چند موج را پشت سر گذاشت؛
موج اول: کسانی که امکانات را مد نظر داشتند و اینکه پول حرف اول را می زند.
موج دوم: می گفتند مدیریت مهم است، پول هم که باشد مدیریت نشود برگشت داده می شود.
موج سوم برنامه ریزی را محور قرار دادند.
موج بعد می گویند منابع انسانی، یعنی بگویید چه کسی که بگوییم چگونه. آدمها مهمند. منابع انسانی هم در دانشگاهها و هم در حوزه های علمیه تربیت می شوند.
یکی از معضلات پایه ای استان خوزستان برای پیشرفت، مدیریت کار آفرین، امید محور و پویا است.
رسول گرامی اسلام می فرماید: لا اخاف علی امتی الفقر لکن اخاف علیهم سوء التدبیر
خوزستان هشتاد و پنج در صد منابع ملی را تامین می کند. پنج رودخانه بزرگ کشور در خوزستانند چهار ملیون هکتار زمین مستعد کشت دارد. خوزستان از لحاظ منابع مادی فوق العاده است و در هر زمینه می تواند قطب باشد و گنج بی پایان خوزستان منابع انسانی است.
یکی از راه حل ها برای توسعه فراگیر و پیشرفت و تعالی در خوزستان علاوه بر ترک نزاعهای جناحی و قومیتی وحدت و همدلی و تلاش برای رفع مشکلات مردم است.
از توسعه همه سود می برند و از محرومیت همه رنج می برند برای این کار دانشگاهها می توانند محور حرکت شوند.
رسالت اصلی دانشگاهها پیشرفت علمی است و مسئولیت اول دانشگاهها مسئولیت فتح بازار است.
دانشگاهی نباید از نبود امکانات بنالد. باید خالق امکانات باشد از طریق نوآوری و شناخت فرصتها.
بانک اطلاعات باید تشکیل شود از فرصتها و افراد موجود بانک اطلاعات تدوین کردن کارگشا است و امید باید آفریده شود.
جوانان حمیدیه می توانند درسطح منطقه و جهان بدرخشند و در دانشگاههای بزرگ کشور سرآمد شوند. باید نیروهای خلاق حمیدیه بتوانند در سطح کلان بدرخشند همانگونه که امروز در کنار مردان بزرگ حماسه آفرین جهان به شکل حماسه آفرین و البته گمنام قرار دارند و مجاهدانه ایستاده اند.
گمنام در حال تلاشند و من بحمدالله ارتباط دارم و می شناسم
باید امید خلق کنیم و بگوییم می توانیم و خداوند هم اراده کرده کرده کمک کند «و یرید الله ان یحق الحق بکلماته»
علم و ایمان پیشرفت و عدالت را می آفرینند.
نظام مقدس جمهوری اسلامی نظام مبتنی بر تمدن شکل گرفته از علم و ایمان است.